Nová řada 9 od DEUTZ-FAHR na výstavě PotatoEurope 2014

DEUTZ-FAHR se stal oficiálním partnerem výstavy PotatoEurope 2014, kde představil svým prodejcům a zákazníkům několik novinek ze svého sortimentu v praxi. Samozřejmě nechyběla ani nová řada 9 ve spojení s Grimme technologií TIM.

Hlavním bodem programu bylo první představení největší traktorové řady 9 v praxi, jejíž prototyp o výkonu od 270 do 370 k byl vystaven v listopadu 2013 na světovém veletrhu Agritechnika. Tento traktorový unikát je vybaven 6válcovým motorem s dvojitým turbem DEUTZ TTCD 7.8 s technologií SCR a omezeným filtrem pevných částic, který splňuje emisní normu Tier IV. Nová řada 9 bude k dispozici ve 4 variantách s novou plynulou převodovkou a může dosahovat rychlosti až 60 km/h. Zvláštností je i kompletně samostatná kabina, která díky novému konstrukčnímu řešení nemá žádné přímé propojení s kapotou, což výrazně podporuje snížení hladiny hluku v kabině.

Kromě toho byla představena nová technologie TIM (Tractor Implement Management). Ve spolupráci s Grimme mohl Deutz-Fahr veřejnosti poprvé představit práci s připojeným vyorávačem brambor. Za TIM se skrývá inteligentní software, který vyhodnocuje dosažené parametry připojených strojů během provozu ( např. průtok a pracovní rychlost) a současně tyto údaje předává traktoru formou cílených příkazů. Traktor tyto příkazy okamžitě zpracovává (např. rychlost a počet otáček). Tak se přizpůsobuje automaticky aktuálním podmínkám, optimalizuje výkon a usnadňuje řidiči práci, významně podporuje kvalitu plodin a chrání úrodu. V omezeném počtu kusů bude tento systém dostupný od roku 2015.

Mimo jiné představil poprvé Deutz-Fahr také novou řadu 6 CShift. Řada s novým, elektronicky řízeným řazením pod zatížením a novým uspořádáním kabiny, se vyrábí v továrně v Lauingenu teprve od července 2014. Je také vybavena Programman Precision Farming a ISOBUSem.