Výrobní závod v Lauingenu oslavil 100 let své existence

Lauingen, Německo

Rok 2013 je významným jubileem pro značku DEUTZ-FAHR  a především pro výrobní závod v Lauingenu, který slaví 100 let své existence. Již před 100 lety se totiž v bavorském Lauingenu začaly vyrábět kvalitní zemědělské stroje. Společnost KÖDEL & BÖHM, která výrobní závod na současném místě postavila, ale vznikla již v roce 1870 a později se sloučila s firmou FAHR a dalšími aby vytvořila DEUTZ-FAHR. Firma Ködel a Böhm se věnovala již od počátku výrobě zemědělských strojů a tato tradice přetrvala v Lauingenu dodnes. Dnes je moderní výrobní závod centrem skupiny DEUTZ-FAHR pro vyspělé traktory s výkonem nad 120 koňských sil a celkem se na jejich výrobě a vývoji podílí 700 zaměstnanců.

K tak významnému výročí se DEUTZ-FAHR rozhodl uspořádat 16.června 2013 den otevřených dveří, který přilákal do Lauingenu téměř 20.000 fanoušků značky DEUTZ-FAHR, kteří si mohli závod včetně výrobních prostor prohlédnout. V rámci tohoto významného data byla představena nový slavnostní hala pro konání velkých událostí a různých představovacích akcí spolu s malým muzeem značky DEUTZ-FAHR.

Dalším významným počinem bylo představení nového loga DEUTZ-FAHR, které se více přiblížilo novému modernímu vzhledu strojů DEUTZ-FAHR.