Prohlídka výrobního závodu Deutz-Fahr a Oktoberfest 2019

Ve dnech 25. – 26. září 2019 jsme pro naše zákazníky uspořádali odbornou exkurzi do německého Lauingenu, sídla výrobního závodu značky Deutz-Fahr, spojenou se zastávkou na Oktoberfestu, největším pivním festivalu světa.

Jelo se dvěma autobusy. První vyjížděl v brzkých ranních hodinách z Brna a druhý o něco později z Neplachova. Oba autobusy se potkaly v Mnichově na parkovišti nedaleko Terezínské louky (Theresienwiese), kde se každoročně koná již zmíněný Oktoberfest. Pro celou skupinu byla rezervována místa v jednom ze zdejších pivních stanů. Po usednutí ke stolům začaly pravé pivní hody – obložená prkénka s bavorskými klobásami, salámy a pomazánkami, typickými preclíky a samozřejmě prvními tupláky (litrový pivní korbel, německy Maß Bier). Následovala pečená kuřata a kolena, to vše bylo doprovázeno přátelským povídáním s našimi zákazníky nejen o jejich zkušenostech s technikou Deutz-Fahr. Poté, co se všichni náležitě posilnili, byl čas vyrazit na proslulou pouť plnou stánků s nejrůznějšími pokrmy, starými kolotoči i moderními atrakcemi, které berou dech už při pohledu na ně. Ti odvážnější některé z nich i vyzkoušeli a odnesli si nejeden adrenalinový zážitek.

Druhý den byl již věnovaný prohlídce výrobního závodu Deutz-Fahr v Lauingenu. První kroky celé skupiny směřovaly do návštěvnického centra, Deutz-Fahr Arény, kde ji přívětivými slovy uvítal Stephan Coutellier, manažer prodeje pro střední a severní Evropu. Následovala prohlídka místního muzea, ve kterém jsou k vidění traktory od nejstarších z počátku 20. století až po nejnovější, v současnosti prodávané modely. V promítacím sále proběhlo seznámení s historií značky Deutz-Fahr a jejím začleněním do koncernu SDF. Poté obdrželi všichni členové výpravy sluchátka a přesunuli se do samotného centra zdejšího areálu, do výroby. Měli jsme jedinečnou možnost seznámit se s výrobou traktoru od motoru a převodovky až po kompletní traktor a také s univerzálností výrobní linky, na které probíhala v těsném závěsu montáž traktorů o výkonu 150 a 336 koní. To vše díky vysokým odborným schopnostem a znalostem zdejších pracovníků. Po vydatném obědě a prohlídce Deutz-Fahr Fanshopu se oba autobusy vydaly na dlouhou cestu domů.

Tímto bychom chtěli poděkovat všem zákazníkům a spolupracovníkům, kteří se s námi pobavili na Oktoberfestu a navštívili jedinečný výrobní závod v Lauingenu.

Těšíme se na další společné akce!

Fotografie z akce