Podzimní jezdecké závody v Dubenci 5. 10. 2013

Dubenec, Česká republika

Dne 5.10.2013 se konaly v jihočeské vesničce Dubenec jezdecké závody pořádané jezdeckým klubem Tandem ze stejnojmenné obce. Jedním z partnerů byla právě společnost Garnea a.s., která vyslala na tamní kolbiště stroje DEUTZ-FAHR, které se starali po celý den o úpravu povrchu. Jednalo se o modely DEUTZ-FAHR Agrokid 230 a Agrofarm 410, kteří v Dubenci mezi jednotlivými soutěžemi připravovali povrch kolbiště. Díky nasazení těchto dvou výkonných a obratných strojů tak bylo možné úpravu zvládnout velmi rychle a zajistit plynulý průběh celé soutěže. V rámci skokových závodů se konala také soutěž "Velká cena Garney" výkonnostního stupně L (tedy do 120 cm). Dekorování pak provedl za společnost Garnea Václav Baštýř ml.

Uvedené stroje nebyly vybrány náhodou. Díky své obratnosti a kompaktním rozměrům jsou předurčené pro využití právě v podobných provozech a pro činnosti spojené s chovem koní či hospodářských zvířat. Stejně tak jsou vhodné i pro využití při sklizni pícnin a dalších činností na farmě. Oba traktory je možné vybavit čelním nakladačem, případně čelními hydraulickými rameny pro uchycení přídavných zařízení vpředu. Výkon menšího z obou modelů, Agorkidu 230, činí 51 koňských sil. Výkon Agrofarmu 410 je pak 88 k - tedy naprosto dostačující pro výše zmíněné práce.
Jako již tradičně potěší stroje DEUTZ-FAHR vynikající hospodárností provozu. Nejen náklady na pohonné hmoty, ale i ostatní provozní náklady jsou opravdu velmi nízké. Další nespornou výhodou je jednoduchost ovládání. Ostatně obsluha v Dubenci zvládla veškeré ovládání naprosto sama bez jakéhokoliv návodu či zaškolení - ne u všech strojů je toto samozřejmostí. Velkou měrou tomu přispívá barevné členění a jasná struktura všech ovladačů.

Více informací o zmíněných modelech najdete v sekci DEUTZ-FAHR/PRODUKTY.