DEUTZ-FAHR: úspěšný rok 2015

Rok 2015 byl pro značku DEUTZ-FAHR obzvláště úspěšným. I přesto, že trh s traktory o výkonu nad 50 koní zaznamenal pokles o 14,9 %, výrobce z Lauingenu šel proti tomuto trendu. Tržní podíl a rovněž image značky jednoznačně rostly.

S podílem 12,3 % v roce 2015 obsadil DEUTZ-FAHR podle německých statistik registrovaných traktorů třetí pozici za značkami Fendt a John Deere. „Tento výsledek je více než uspokojivý a do roku 2016 vykročíme velice sebejistě a na plný plyn.“, těší se z výsledků loňského roku Stefan Haselmayr a Hansjörg Schlumberger, vedoucí prodeje DEUTZ-FAHR pro jižní a severní Německo. Především díky podnikům se smíšeným hospodářstvím mohly traktory řady 5 dosáhnout zvýšení tržního podílu o 2,3 % v segmentu traktorů o výkonu 91 – 110 koňských sil, čímž se dostali na vedoucí pozici v této výkonové kategorii, vysvětluje výrobce.

Velkým úspěchem bylo zahájení prodeje speciálního modelu AGROTRON 7250 TTV WARRIOR v černé barvě, který významně přispěl ke zvýšení podílu na trhu ve třídě traktorů s výkonem od 251 do 270 koní, a to na 21,7 %, dodává společnost.

Ani sklízecí mlátičky DEUTZ-FAHR nezůstaly pozadu. S uvedením řady C6000 a se stávajícími řadami C7000 a C9000 došlo k dalšímu rozšíření podílu na tomto náročném trhu. To, že si zemědělci a poskytovatelé zemědělských služeb cení inovativních produktů značky DEUTZ-FAHR, dokládají dobré výsledky „image“ barometru Německé zemědělské společnosti DLG (Deutsche Landwirtschafts-Gesellschaft). V tomto žebříčku postoupil DEUTZ-FAHR v celkovém hodnocení na šesté místo, resp. na čtvrté místo mezi výrobci traktorů. Image značky se zlepšila v celém Německu s tím, že největší zisk byl zaznamenán ve východních a severních regionech. K tomu jistě přispělo uvedení nové, doposud nejsilnější řady traktorů DEUTZ-FAHR 9 TTV, o které projevili velký zájem zákazníci v rámci celé řady předváděcích akcí, kdy si mohli traktory vyzkoušet přímo na své farmě.


Zdroj: AGRARTECHNIK
http://www.agrarheute.com/agrartechnik/news/deutz-fahr-erfolgreiches-jahr-2015