DEUTZ-FAHR představil v Paříži novou řadu 5

Paříž, Francie

Nová řada ve 100 k třídě s  klasickou i bezstupňovou převodovkou!
Německý výrobce prémiových traktorů představuje na veletrhu v Paříži svou novou řadu 5. Nová modelová řada bude k dispozici ve verzích s mechanickou převodovkou, převodovkou se třemi stupni řazenými pod zatížením nebo bezstupňovou TTV převodovkou.

Nový motor DEUTZ garantuje maximální výkon bez kompromisů. Díky DOC  systému (diesel-oxidační katalyzátor) a EGR systému chlazení výfukových plynů, vstřikovacímu systému DEUTZ Common Rail s tlakem až 1600 barů a objemu 3620 cm3 splňuje nová řada 5 emisní normu Tier 4i bez SCR nebo filtru pevných částic!

Nová modelová řada DEUTZ-FAHR se 4 modely ve výkonovém spektru 100 až 130 k je dokonale přizpůsobena potřebám moderního zemědělství pro produktivní a všestranné použití na poli, s čelním nakladačem, při přepravě materiálu stejně jako pro provoz v podnicích chovající hospodářská zvířata. Maximální rychlost je u verzí Profiline a TTV až 50 km/h (nebo 40 km/h při redukovaných otáčkách motoru). Díky své všestrannosti také najde nová řada 5 uplatnění i v lesnictví nebo v komunální sféře.

Pro novou řadu 5 jsou k dispozici 3 typy převodovek – mechanická  s 10 převody vpřed i vzad (20/20 s plazivými převody), převodovka se 3 stupni řazenými pod zatížením se 30 stupni vpřed i vzad (60/60 s plazivými převody) s technologií SenseShift a absolutním vrcholem pak je bezstupňová TTV převodovka. Všechny převodovky jsou vybaveny elektrohydraulickou reverzací s nastavitelnou citlivostí změny směru jízdy.

Hydraulický systém s tandemovým hydraulickým čerpadlem o výkonu až 90 l/min nijak nezaostává za traktory ve střední třídě. Stejně tak až 5 elektrohydraulicky ovládaných okruhů s regulací času a průtoku a na přání dodávaný vývod PowerBeyond. Mimo tuto špičkovou varianty mohou být traktory nové řady 5 vybaveny i čerpadlem s výkonem 60 l/min nebo druhým tandemovým systémem 60 ECO s maximálním průtokem taktéž 60 l/min, ovšem již při 1600 ot/min. Stačí stisknout příslušné aktivační tlačítko a již při nízkých otáčkách bude dostupný téměř plný hydraulický výkon.

Zadní tříbodový závěs nabídne kapacitu až 6600 kg a je v kombinaci s předním tříbodovým závěsem a maximální přípustnou hmotností traktoru až 8500 kg (model 5130 TTV) ideální pro kombinované pracovní nástroje.

Pro všechny modely a verze je k dispozici inovativní systém řízení „SDD“ (Steering Double Displacement), který umožňuje snížit počet otáček nutných pro kompletní otočení předních kol. Stačí stisknout tlačítko. Celé ovládání traktoru je velmi jednoduché a snadno zvládnutelné. Každý se naučí ovládání všech funkcí již za malou chvíli.

Nová řada 5 reprezentuje nejenom novou technologii ale také nový vzhled traktorů DEUTZ-FAHR, kombinující moderní linie s účelností a pohodlím.  Nadčasový design byl vytvořen ve spolupráci se studiem Giugiaro Design za použití nových pokrokových prvků jako jsou LED světla a technologie modelování známá z automobilového průmyslu.  Vzhled a jednotlivé designové linie jsou perfektně sladěné s novou E-Class kabinou a zadními blatníky.

Promyšlené designové prvky, které byly použity i v kabině, poskytují nebývalé pohodlí. Ani dlouhé hodiny strávené za volantem těchto moderních strojů nejsou únavné. Příjemná atmosféra aktivně zamezuje únavě a tím případným chybám. Veškeré ovládací prvky byly umístěny na základě ergonomických studií a jsou tudíž přesně tam, kde je uživatel očekává.

Pro maximální komfort a bezpečnost se stará na přání dodávaná přední odpružená náprava spolu s mechanicky nebo pneumaticky odpruženou kabinou, Stop&Go systém, funkce Power Zero“ (aktivní klidová regulace u převodovek TTV), Power Brake brzdný systém nebo nová velice účinná a bezpečná parkovací brzda.