Velký zájem o kvalitní německé stroje v Nabočanech

Nabočany, Česká republika

Na celostátní přehlídce polních pokusů a výstavě zemědělské techniky Naše Pole 2013 prezentoval značku DEUTZ-FAHR náš významný regionální zástupce, společnost ZEAS a.s. Pečlivě připravená expozice se spoustou novinek přilákala mnoho návštěvníků k prohlídce vystavených strojů, a to i přes fakt, že počasí příliš nehrálo do not pořadatelům a podmínky na výstavě byly poněkud bahnité.

Největším lákadlem byla opět nová řada DEUTZ-FAHR Agrotron 7 TTV, kterou v tomto regionu mohli farmáři a zemědělci spatřit poprvé. Osvědčený koncept stroje se zcela nově vyvinutou kabinou, novým ovládáním, špičkovým a úsporným motorem DEUTZ  a velmi účinnou plynulou převodovkou opět sbíral spoustu kladných bodů. Vždyť i u odborníků získal tento vynikající model již několik ocenění včetně toho nejprestižnějšího – Traktor roku 2013 (Tractor Of The Year 2013).

Druhou novinkou představenou v Nabočanech a vůbec poprvé v ČR byl nový teleskopický manipulátor DEUTZ-FAHR Agrovector 37.7. Tento nově vyvinutý a ryze zemědělský zaměřený stroj je vybaven novým čtyřválcovým motorem DEUTZ o objemu 3,6 l, který dodává výkon 123 k. Přitom nepotřebuje pro splnění nových emisních norem ani filtr, ani AdBlue – to vše díky velmi pokročilým motorovým technologiím, vyvinutých inženýry z Kolína. Dostatek hydraulického výkonu zajišťuje hydraulické čerpadlo s max. průtokem 150 l/min. O ideální přenos síly i při náročných pracích v silážních jámách se pak stará 6stupňová převodovka Turner řazená plně pod zatížením. Ovládání stroje se odehrává především na multifunkčním joysticku, kde jsou ergonomicky uspořádané ovladače všech funkcí převodovky i hydraulického systému stroje.

Dalším lákadlem byl Agrotron L 730. Opravdový tahoun do pole se 7litrovým motorem DEUTZ o výkonu 220 k a převodovkou řazenou plně pod zatížením. Tento model se již osvědčil v mnoha podnicích a vždy přesvědčil především v těžkých polních pracích. Ovšem inovovaná převodovka nyní umožňuje i jeho ekonomické nasazení v dopravě a přidružených zemědělských činnostech. Ostatně díky vysokému komfortu, který poskytují špičkové odpružení nápravy a pneumatické odpružení kabiny, je i na tyto činnosti tento výkonný stroj více než ideální.

Krom těchto strojů byly vystaveny ještě menší řady traktorů DEUTZ-FAHR i kompletní sortiment příslušenství, které společnost Zeas  a.s. dodává. S celkovou návštěvností byl spokojen i vedoucí prodeje zemědělské techniky pan Ladislav Kučera, který se během naší návštěvy ani na moment nezastavil. I to dokazuje, že zájem o kvalitní, úsporné stroje vyrobené v Německu mezi farmáři rozhodně je!