DEUTZ-FAHR získal jako první výrobce traktorů jednu z nejvýznamnějších německých cen za design pro novou řadu 6

Frankfurt, Německo

Značka DEUTZ-FAHR získala, jako vůbec první značka výrobce traktorů na světě, German Design Award 2014 v kategorii  „Transportation & Public Space“. Rovnou dva výrobky DEUTZ-FAHR byly vyznamenány touto renomovanou cenou: nová řada 6 TTV a MaxiVision kabina.

German Design Award je mezinárodní cena zacílená na to, aby podporovala image a povědomí o úspěšných designerech a firmách. Cena je každoročně udělována vysoce hodnotným výrobkům a komunikačnímu designu a je to průkopnické ocenění jedinečných designových trendů.

Řada 6 reprezentuje geniální nasazení nejnovějších technologií: maximální efektivita pro nejvyšší produktivitu, nízká spotřeba pohonných hmot stejně tak jako nízká hodnota emisí. Ve vyšší střední třídě nabízí úspěšná řada 6 vysokou variabilitu vybavení, v kombinaci s moderním designem od studia Giugiaro.

Kabina MaxiVision prosazuje novou úroveň komfortu a ergonomie: MaxCom multifunkční područka, použití kvalitních materiálů a prostornost kabiny vytvářejí vstřícný a komfortní pracovní prostor. Kabina MaxiVision je momentálně největší, nejkomfortnější kabina s nejlepším rozhledem na celém trhu s traktory.

Ergonomie a funkčnost v popředí 
Pro firmu DEUTZ-FAHR mimořádnou ctí, že vyhrála tuto cenu. Především to, že firma DEUTZ-FAHR je vůbec první značkou traktoru, která mohla tuto cenu vyhrát. Kromě toho, že byly oceněny nejen vysoce kvalitní výrobky a projekty z produktového a komunikačního designu, ale byly také oceněny výrobky s vysokou funkčností a ergonomií.
German Design Council slaví v roce 2014 své 60. výročí:  Ocenění  German Design Award znamená pro firmu DEUTZ-FAHR spoluúčast na této  60-ti leté historii excelentní kultury designu.