DEUTZ-FAHR rozšiřuje řadu Agrotron 6 o tři nové modely o výkonu 120 až 140 k s klasickou i plynulou převodovkou

Lauingen, Německo

Řada 6 od firmy DEUTZ-FAHR bude rozšířena o nové modely s výkonem 120 až 140 ks a klasickými převodovkami a převodovkami TTV. Značka DEUTZ-FAHR tím zaplňuje mezeru v portfoliu špičkových traktorů, která se vyznačují použitím nejmodernějších technologií, vynikající spotřebou, vysokým výkonem a bezkonkurenční ergonomií.

Nové modely Agrotron 6120.4, 6130.4 a 6140.4 představují pro DEUTZ-FAHR přesně zacílenou nabídku strojů pro segment trhu mezi řadou 5 a silnějšími modely řady 6: traktory s vysokou flexibilitou a vynikající manévrovatelností, které jsou ideální při práci s čelními nakladači, na pastvinách, v hospodářství a při přepravě. Tímto se stávají následovníky Agrotronu TTV 400 a Agrotronu K, dvou velmi úspěšných modelových řad.

Tyto tři novinky řady 6 vykazují technicky propracované vlastnosti a obohacují řadu také opticky: studio Giugiaro Design je zodpovědné za moderní vzhled nových modelů. Všechny tři modely jsou dostupné s klasickými převodovkami nebo plynulými převodovkami TTV a jsou vybaveny nejnovějšími motory DEUTZ, které splňují normu Tier 4i. Díky technologii SCR jsou nové motory ještě úspornější a šetrnější k životnímu prostředí. Čtyřválcové motory DEUTZ jsou dále vybaveny 4-ventilovou technologií, turbodmychadlem s mezichladičem stlačeného vzduchu a vstřikovacím, systémem DEUTZ Common Rail s tlakem až  1.600 bar a dalšími špičkovými technologiemi.

Verze TTV s plynulou převodovkou zaručují vynikající pohodlí a jednoduché ovládání díky MaxiVision kabině, která představuje nejvyšší stupeň funkčnosti a ovladatelnosti. DEUTZ-FAHR je jediným výrobcem traktorů, který nabízí stejnou kabinu u traktorů s výkonem od 120 do 260 ks. Verze s Powershift převodovkou je vybavena mechanicky nebo pneumaticky odpruženou kabinou S-Class2, která je k dispozici ve variantách standard a Profiline. Obrovskou výhodou je nová převodovka od ZF s 32 převody vpřed i vzad (na přání 48 převodů včetně plazivých). Čtyři rychlosti vývodové hřídele jsou, jak už je to u DEUTZ-FAHRU zvykem, dostupné již ve standardním provedení.

S nejmodernějšími technologiemi, které spojují vysoký výkon s hospodárností a uživatelskou přívětivostí, splňují modely Agrotron 6120.4, 6130.4 a 6140.4 požadavky moderního zemědělce. Doplňují řadu 6 a představují tak nejobsáhlejší nabídku traktorů.