Traktor roku 2017: DEUTZ-FAHR 6215 RCshift získal ocenění za nejlepší design!

EIMA, Bologna, 9. listopadu 2016

DEUTZ-FAHR 6215 RCshift získal ocenění Tractor of the Year 2017 (Traktor roku 2017) v kategorii Nejlepší design, mezinárodní ocenění udělované každoročně porotou složenou z 24 novinářů vybraných z 24 odborných časopisů z celé Evropy zaměřených na sektor mechanizace v zemědělství.

Toto ocenění pro rok 2017 rozšiřuje dlouhý seznam vyznamenání nahromaděných v posledních letech pro traktory DEUTZ-FAHR, konkrétně modely 7250 TTV (ocenění Traktor roku a Traktor roku za nejlepší design v roce 2013) a 9340 TTV (ocenění Traktor roku za nejlepší design v roce 2015), a řadu dalších ocenění získaných dalšími značkami skupiny DEUTZ-FAHR.

Inovativní design traktoru DEUTZ-FAHR 6215 RCshift je výsledkem spolupráce mezi skupinou DEUTZ-FAHR a designovým studiem Giugiaro. Toto partnerství vedlo k vytvoření produktů, které ve své třídě nastavily měřítko nejen svým vynikajícím stylem, ale především svou ergonomií a funkčností.

Traktor 6215 RCshift je nejsilnějším modelem nové řady 6 s převodovkou, která představuje novou plně automatizovanou robotizovanou převodovku s 6 stupni řazenými pod zátěží a v pěti skupinách (celkem 54 vpřed a 27 vzad včetně plazivých). Tento systém zajišťuje extrémně rychlé, pohodlné a především inteligentní řazení, zatímco inovativní elektronický systém řízení optimalizuje výkon ve vztahu k provozním podmínkám, reaguje a přizpůsobuje se požadavkům uživatelů v reálném čase.

K dispozici jsou 4 různé jízdní a pracovní režimy:

  1. Manuální: uživatel si sám volí skupiny a stupně řazené pod zátěží
  2. Poloautomatický: uživatel si vybírá skupiny a systém automaticky volí stupně řazené pod zátěží
  3. Plně automatický (pole): systém volí skupiny i stupně řazené pod zátěží automaticky se specifickými parametry pro použití na pole
  4. Plně automatický (silnice): systém volí skupiny i stupně řazené pod zátěží automaticky se specifickými parametry pro použití v dopravě.

Všechny režimy lze snadno konfigurovat a sledovat z nového informačního displeje InfoCentrePro.

Nový model DEUTZ-FAHR 6215 RCshift nabízí kromě převodovky řadu dalších nových funkcí, jako jsou například úsporné motory Deutz plnící normu Tier 4, inovativní náprava s kotoučovými brzdami a novým systémem adaptivního odpružení nebo například vysoce výkonný hydraulický systém s plně proporcionálním elektrohydraulickým ovládáním. Kabina MaxiVision 2 je na trhu uznávaná jako měřítko pro ergonomii a funkčnost. Zvenku se může pochlubit balíčkem LED pracovních světel poskytujících jedinečný výkon a design a zároveň je připravená pro instalaci všech nejnovějších systémů precizního zemědělství. Prostor pro motor je zcela oddělený od kabiny, což představuje řešení, které přispívá nejen k jedinečnému designu, ale také zajišťuje bezkonkurenční komfort, minimalizaci hluku a vibrací a zároveň eliminuje přenos tepla.

„Vidět traktor skupiny DEUTZ-FAHR, jak již pátým rokem po sobě získává ocenění Tractor of the Year udělované odbornou porotou, je důvodem k velké spokojenosti pro celou naší skupinu a představuje nejlepší uznání naší práce v posledních letech a snahy rozšířit a přepracovat naše produktové portfolio.“, říká Lodovico Bussolati, výkonný ředitel skupiny DEUTZ-FAHR.

Model 6215 RCshift patří k novým traktorům DEUTZ-FAHR řady 6 oficiálně představené v Drážďanech v červenci 2016, která redefinovala vlastní koncept variability vybavení traktorů. Tato řada umožňuje zákazníkům využít nejlepších technologických řešení, která jsou v současnosti k dispozici, aby si mohli vytvořit svůj vlastní vysněný traktor. Vybírat mohou z 12 modelů o výkonu od 156 do 226 k, dvou druhů rozvorů náprav, tří variant převodovek, dvou typů kabin a stovek dalších možností konfigurace.

EIMA - Tractor of the Year 2017