DEUTZ-FAHR představil novou řadu sklízecích mlátiček střední třídy

Značka Deutz-Fahr má ve svém sortimentu nejen širokou paletu kolových traktorů, ale i sklízecí mlátičky. V poslední době se její konstruktéři zaměřili na inovace v této oblasti. V roce 2013 firma uvedla na trh mlátičky nové řady C9000, a hned o rok později o něco menší modely řady C7000. Nyní přichází i série střední výkonové třídy s označením C6000 v novém provedení. Zahrnuje modely C6205 a C6205 TS a jednou z možností k jejich zhlédnutí byl pařížský mezinárodní veletrh SIMA 2017.

Nové mlátičky přichází se systémem úpravy spalin tak, aby jejich motory Deutz vyhovovaly emisní normě stupně IV. Současně se pyšní novým designem a technickým řešením pro usnadnění ovládání.

Při prohlídce bohaté expozice strojů Deutz-Fahr na veletrhu SIMA bylo při porovnání s vedle stojící největší sklízecí mlátičkou C9206 TSB ihned zřejmé, že série C6000 představuje kompaktní modely. Nicméně uvnitř skrývají dva modely této řady mláticí a čisticí systém vyšší třídy, kombinovaný s vysokým komfortem pro obsluhu. K pohonu slouží šestiválcové motory DEUTZ TCD L6 T4F se zdvihovým objemem 6,1 l, naladěné na jmenovitý výkon 169 kW/230 k, respektive 184 kW/250 k.

Zdokonalená kabina s označením Commander Cab EVO II spojuje požadovanou úroveň bezpečí pro obsluhu s komfortem a ergonomií podle nejnovějších standardů. Původně mechanické páky pro ovládání mláticího ústrojí byly nahrazeny moderními spínači umístěnými na konzoli po pravé straně řidiče. Zcela nový multifunkční ovladač Commander soustřeďuje nejčastěji používané spínače pro žací ústrojí, přihaněč, vysýpání zrna či zastavení vkládání.

Autor: Pter Beneš
Zdroj: http://mechanizaceweb.cz/nove-mlaticky-stredni-tridy/ (Profi Press s. r. o.)